Body Factory - Targu Mures

Cum funcționează: Cilindrul folosește compresie adâncă pentru a ajuta lansarea adeziunii musculare, sau noduri, care se dezvoltă în timp. Gândiți-vă la mușchii vostri ca la un șiret. Acesta are o anumită lungime. În cazul în care se face un nod și trageți ambele capete ale șiretul, nodul devine mai strans. Aveți nevoie să desfaceți nodul cu degetele pentru a restabili lungimea inițială a șiretul. Același lucru este valabil pentru muschi. Uneori întinderea muschiului nu este de ceea ce are el nevoie. Prin deznodarea acestor noduri în mușchiul, care de multe ori apar din inactivitate sau activitate repetitivă, vei putea restaura muschiul la lungimea sa inițială, făcându-l, astfel, mai maleabil și funcțional. Puteți folosi rola de spumă pentru toate grupele musculare majore. Corpul tau alunecă pe rola de spuma pentru a lucra fiecare zonă în mod individual, cum ar fi spatele, picioarelor sau partea inferioara a spatelui. In cazul unei zone mai sensibile, se recomanda o pauza de 10 pana la 30 de secunde înainte de a trece la următoarea regiune. Se aplică doar atâta presiune cât se poate tolera și creșteți treptat perioada de timp pe spuma de rulare. Țesutul muscular va începe să se obișnuiască cu această nouă senzație și să fie mult mai dispus să accepte noua formă de masaj pe care ați pus-o în aplicare în rutina dumneavoastră.

Beneficii: Folosirea regulată a spumei de rulare este ca un masaj. Compresia face ca nervii să se relaxeze, slăbește mușchiul, crește fluxul de sânge și ajută corpul tau să se recupereze. Cu alte cuvinte, spuma de rulare poate atenua durerea și poate face ca muschii să se simtă mai bine.

Cum se simte: Probabil va veți bucura de rutina folosirii rolei de spumă, tuturor le place masajul. Totusi, vor mai fi unele momente incomode, cum ar fi și în timpul unui masaj profesionist. Prima dată când utilizați aceasta tehnică, s-ar putea sa fie un pic dureros, dar asta e doar un semn că veți beneficia foarte mult de utilizarea acestuia. După ce ai trecut de primele săptămâni, acesta va deveni mult mai ușor și mai confortabil. Rola de spuma este un mare barometru al calității musculare și țesutului conjunctiv. Cu cât musculatura se simte mai bine, cu atât veti simti mai puțină durere.

De ce folosirea unei role de spuma este atat de benefica: După cum sugerează și numele, o rolă de spumă este o “barna” mare făcută din spumă care ajută organismul dumneavoastră să se încălzească pentru exercițiu și recuperarea de după. Printre multele beneficii enumerăm: Îmbunătățirea circulației , creșterea fluxului sanguin, eliberează etanseitatea musculară, descompune nodurile musculare, reduce durerea.

Folosind o rolă de spumă este de fapt similar cu un masaj (doar mai puțin costisitoare!). Pe măsură ce va rulați pe el, țesutul fibros este defalcat și circulația este amplificată, ajută la diminuarea tensiunii și durerii. Diverse exerciții cu rola, de asemenea, ajută muschii să lucreze și corpul sa prinda forță. În plus, pentru că rola de spumă este instabilă, folosind-o, se lucrează muschii de bază, lucru care mai ajută și la îmbunătățirea echilibrului. Mulți oameni așteptă să folosească o rolă de spumă până când simt un loc strâmt într-un mușchi, apoi pur și simplu nu o mai folosesc. În timp ce acest lucru poate fi eficient, este o greseală să considere rola de spumă ca fiind doar un instrument de fitness ocazional. De fapt, o puteți folosi zilnic (chiar dacă este doar pentru câteva minute) pentru a ajuta la prevenirea aparitiei zonelor cu probleme la nivel muscular.